Tuinaanleg

Bij Spring Blues kunt u niet alleen terecht voor het ontwerp van u tuin, maar ook het aanleggen ervan. Wij hanteren een gemiddelde prijs van 75 euro per vierkante meter. Voor een exacte prijsopgave kunt u altijd een offerte aanvragen.

Het proces

Het aanleggen van een tuin gaat bij Spring Blues in vier verschillende fases:

  1. De tuin wordt ingemeten, zo weten onze hoveniers precies waar wat moet komen en hoeveel materiaal er moet gebruikt moet gaan worden voor het aanleggen van uw tuin.
  2. De tuin wordt voorbereid voor bewerking en aanleg. Huidig straatwerk en planten die er al staan worden netjes verwijderd, en de grond wordt geprepareerd. Dit zorgt voor een ideale aansluiting met de nieuwe tuin en de beplanting ervan.
  3. Het straatwerk en padaanleg wordt uitgevoerd. Alle niet organische elementen zoals hekken, paden, tegels, fonteinen zullen worden aangelegd. Dit is de infrastructuur van de tuin, in deze fase kan al goed worden gezien wat het eindresultaat gaat worden.
  4. Gras aanleggen en verdere beplanting. Dit is de laatste fase van het aanleggen van een tuin – alle organische elementen zoals gras, planten en struiken worden in de tuin gezet.

Welk seizoen?

Het aanleggen van een tuin kan in alle seizoenen gedaan worden. Spring Blues adviseert wel om het voorjaar te gebruiken om de tuin aan te leggen,  vanwege het stabielere weer. In de winter kan er bijvoorbeeld door het vriezen een niet bewerkbare grond zijn, en in de herfst kan het door excessieve regenval lastig zijn om de tuin te bewerken.