Vijf vijverontwerpen voor tuinliefhebbers

Posted on

Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe vijver? Stop met zoeken, wij zetten namelijk de vijf mooiste vijvers die we hebben kunnen vinden op een rijtje. Groot én klein – vijvers voor beide tuinformaten zijn terug te vinden in dit artikel.

Backyard-ArchitectureArtDesigns-8

Deze fontein die overloopt in een kleine vijver is uniek in alle opzichten. Van de opwaarste spiraal die bestaat uit keien tot de asymmetrische afwerking met tegels van de rand van het vijvertje, het past perfect.

 

Backyard-ArchitectureArtDesigns-10

Een kleine en compacte vijver met een minimalistische look. Toch wordt de vijver mooi aangekleed met een aantal waterplanten, en ook de waterval mag niet ontbreken bij deze vijver. Dit type waterval, die komt uit een horizontale uitsnijding in het muurtje, is een simpele oplossing die een unieke draai geeft aan deze minimalistische vijver.

 

Backyard-ArchitectureArtDesigns-14

Deze vijver is het bewijs dat er geen planten nodig zijn om een vijver mooi aan te kleden. Het heldere water illustreert de stenen die op de bodem van de vijver liggen uitstekend. Het gebruik van een zeer dunne laag water en de helderheid van het water maakt het spiegelende effect extra sterk. Het pad er tussen verbind meerdere delen uit de tuin, en is naast zijn functionaliteit ook modern ontworpen.

 

Backyard-ArchitectureArtDesigns-21

Wilt u tot rust komen? Dan is dit misschien wel de beste oplossing. De vijver bevat een mooi pad bestaand uit aan elkaar gemetselde keien, en leidt naar een plateau waar u een bankje kan neer zetten. Dit plateau bevind zich midden in de vijver.

 

Backyard-ArchitectureArtDesigns-23

Eerlijk is eerlijk: deze vijver is alleen een optie als je ontzettend veel ruimte in jouw tuin hebt. Maar het resultaat mag zeker niet uitblijven: een gigantische fontein en plateau waar stoelen neergezet kunnen worden zijn spectaculaire onderdelen van deze vijver. Met het juiste budget en ruimte, is dit zeker een optie om te overwegen!